In samenwerking met de Gereformeerde Kerk ''De Voorhof" en de Vrije Evangelische Gemeente ''De Koningshof'' wordt jaarlijks deelgenomen aan de landelijke Week en Nacht van Gebed.

Contactpersoon: M. (Martin) van Tongerlo, contact.

2018 05 02 1433

De diaconale activiteitencommissie heeft als doel er zijn voor onze naasten en het geloof uitdragen naar anderen. Dit komt tot uiting in het organiseren van diverse activiteiten zoals: een zangdienst op tweede paasdag, een stamppottenbuffet voor 65+'ers binnen de gemeente en het helpen en/of ondersteunen van projecten van de GZB of HGJB. Een aantal leden zit in een gezamenlijke commissie van de drie kerken in Andel (Gereformeerde Kerk 'De Voorhof', Vrije Evangelische Gemeente 'De Koningshof' en onze Hervormde Kerk). Deze drie kerken organiseren gezamenlijk een aantal activiteiten zoals de jaarlijkse enveloppenactie voor een goed doel, het uitreiken van de kerstgroet aan het einde van het jaar en de actie voedselbank met dankdag.

De diaconale commissie: contact

C.P. (Carolien) Lubbertsen voorzitter contact
A. (Arita) Smits secretaris contact
B. (Bas) van Andel
G.A. (Bertha) van den Bogerd - van Veen
A.P.D. (Arno) Brugmans
L.L. (Lysander) Kraaij

Stamppottenbuffet 6 maart 2019Stamppottenbuffet 6 maart 2019

Bibliotheek “De Akker” is iedere woensdagavond geopend van 19:00 uur tot 20:00 uur op de eerste etage van hervormd centrum “De Ark” (Burg. van der Schansstraat 51 in Andel). Op bid- en dankdag is de bibliotheek geopend van 18:00 uur tot 19:00 uur. Alleen in de zomervakantie (lagere school midden) is de bibliotheek gesloten.
Ook iedere eerste maandag van de maand, gelijktijdig met de verkoop van collectebonnen, is de bibliotheek geopend van 18:30 uur tot 19:30 uur.
Er zijn ongeveer 4.000 boeken te leen. Dit zijn onder andere jeugd- en voorleesboeken alsook heel veel romans. Het streven is om steeds de nieuwste boeken in te kopen, zodat er altijd wat te lezen blijft. Een boek lenen voor de eerste week is €0,20 de weken daarna €0,10 per week.
Kom gewoon eens even kijken of er voor u/jou ook iets bij is.
Voor informatie over en reservering van boeken kunt u/jij rechtstreeks mailen met de bibliotheek: e-mail

Het bankrekeningnummer (IBAN) is NL72 RABO 0373 7152 18 t.n.v. CvK Hervormde Gemeente Andel inzake Bibliotheek.

Volg de bibliotheek op Facebook!

E. (Bep) Versluijs contact
E.C. (Diny) van Andel - van Bergeijk contact
A.H. (Ans) van Andel - Vos
L. (Leni) van Andel - Vos
A.A. (Aria) den Dekker
N. (Nellie) Hobo - van Noorloos
J.T. (Anthea) Mouthaan

bibliotheek

Al vele jaren is er het verjaardagsfonds. Door een vrijwilliger wordt bij een jarig gemeentelid een felicitatiekaart bezorgd namens de kerk.
Van de ontvangsten voor deze attentie worden bijzondere uitgaven voor concrete eenmalige doelen gedaan. De organisatie en administratie is in handen van:

S.J. (Sija) de Fijter contact

Het verjaardagsfonds heeft uit kostenoverweging geen eigen betaalrekening. Betalingen bestemd voor het verjaardagsfonds kunnen onder vermelding van ''Verjaardagsfonds'' worden overgemaakt naar het algemene bankrekeningnummer (IBAN) van het CvK Hervormde Gemeente Andel: NL59 RABO 0373 7151 61.

De LEV-kring is opgericht voor jonge, belijdende leden. Als je belijdenis hebt gedaan en je zoekt naar verdieping, ontmoeting, gesprek en geloof, dan ben je op de LEV-kring op de juiste plek. Op de LEV-kring komen gemeenteleden in de leeftijd van ongeveer 19 tot 39 jaar. Het woord ''LEV'' staat voor ''Leren En Vieren voor jongeren''. Leren en Vieren wie God is, wat het evangelie inhoudt en wat dat betekent voor het leven van elke dag. LEV is ook een Hebreeuws woord, dat ''hart'' betekent. Op deze kring is er ruimte om van hart tot hart met elkaar te spreken over je relatie met God, wat je moeite er mee is en wat je hoop geeft. Mooi om zo in gesprek te zijn met leeftijdsgenoten in een ontspannen sfeer. We zingen, bidden, lezen, praten, discussiëren en lachen met elkaar. We gebruiken een actueel bijbelstudieboekje voor de inleidingen. We zien ernaar uit om ook jou hier te ontmoeten. Je bent van harte welkom!

De LEV-kring wordt één keer per drie of vier weken gehouden op vrijdagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur bij één van de deelnemers thuis.

Contactpersoon: J.G. (Esther) Verlee - Paans, contact.